Praktijk Kristalijn

 

Opvoeders

“Opvoeden is hartenwerk”. Je kind leren omgaan met emoties begint bij jezelf. Als ouders heb je als eerste taak om goed voor jezelf te zorgen. Alleen dan ben je een goed voorbeeld, en een sterke ouder voor je kind. Vroeger had jij wellicht een beeld van jouw toekomstige gezin. Je zag jezelf als opvoeder. Geduldig, betrokken, streng, lief enz. Die ideeën heb je gevormd door wat jij als kind gekregen of juist gemist hebt. Nu heb je een eigen gezin. Alleen, samen of samengesteld. Elk kind stelt eigen opvoedvragen. Soms herken je die van vroeger, vaak ook niet. Tijdens de workshop onderzoek je jouw eigen ideeën. Waar komen ze vandaan. Welke wensen zitten erin verstopt. Door bewust te worden creëer je ruimte. Voor jezelf en daarmee ook voor je kind.
Als opvoedpartners werk je allebei aan je eigen werkboek. Ouders vertellen dat de workshop aanleiding is samen anders over de opvoeding te praten. De opvoeding van het hart is het belangrijkste dat je het kind meegeeft. Je begeleid het in sterk en positief in het leven staan.

Je kunt aansluiten bij een Opvoedworkshop die ik organiseer. Je kunt ook zelf een groep ouders verzamelen en mij betrekken. Workshops op school, lezingen voor grote groepen behoren tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op om te overleggen.

Afspraak maken?
Vul het formulier in en ik neem contact met je op.

Naar het formulier