Smaakvol eten!
Jezelf voeden met wat gezond is voor jouGraag assisteer ik je bij het creëren van een gezond en creatief voedingspatroon!
Vind jij het vanzelfsprekend om gezond te eten en drinken?
Of heb je het voornemen om hier ‘binnenkort’ mee te starten?
Weet jij welke voeding écht gezond is voor jou?
Is dat dan belangrijk om te weten; is dat zinvol? Jazeker!
Begrijp jij al die woorden op het etiket?
Of denk je door de veelheid aan informatie al gauw ‘het zal wel’?
Wat blokkeert er in jou als je aan voeding denkt?
Hoe groot is je vertrouwen dat je dit kunt oplossen?
Een gezonde, blije maaltijd.
Bijna iedereen denkt dat hij gezond eet en drinkt, of neemt zich voor dat binnenkort te gaan doen.
Een enkeling denkt “Als het lekker smaakt, zal het wel gezond zijn” of: “Als het niet gezond was, zouden ze het niet verkopen”. De pech is echter dat we niet zo goed weten wat wel en wat geen gezonde voeding is.
Is dat dan belangrijk om te weten; is dat zinvol? Jazeker!
In de veelheid van informatie over voeding verlies je echter snel het overzicht of het zinvolle inzicht. De term “natuurlijk” of “biologisch” op voeding zegt weinig tot niets. “Vitamines toegevoegd” betekent dat de houdbaarheid wordt verlengd en is dus misleidend.
Voeding die voor jou gezond is, wordt goed verteerd en geeft jou energie en zorgt voor een goede weerstand.
Ik assisteer je bij het verbeteren van jouw voeding.
De eerste stap in dit proces is de bewustwording dat alle voeding en elk voedingsproduct een specifieke energie heeft; bepaald door factoren als de vorm, de kleur, de temperatuur, de eventuele groeiplaats, de samenstelling, de mogelijk toegevoegde smaak-, kleur-, en goedhoudstoffen, het fabricageproces; ze hebben allemaal invloed op die specifieke voedingsenergie.
Ook de gezondheid van de organen in je lichaam die bijdragen aan de vertering van voeding hebben invloed. Dat geldt zelfs voor de inrichting van de keuken, het aanwezige kookgerei (met name het materiaal waar de pannen van gemaakt zijn), de boodschappen die je kiest, het humeur waar je mee kookt, het servies dat je gebruikt, of je TV kijkt terwijl je eet of met je mobiel bezig bent, de sfeer aan tafel etc.
Al die factoren samen leiden tot de energie van wat je eet of drinkt.
Werken aan het verbeteren van jouw voeding is een proces dat altijd in beweging blijft.
Bewust bezig zijn met voeding versterkt jouw eigenheid.
Kennis
Je kiest zelfbewust uit de veelheid aan informatie over voeding die in de rondte gaat.
Standvastig
Goede voeding is onmisbaar bij jouw wens om gezond en sterk te leven.
Creatief
Door zowel je lichaam als je geest goed te voeden ontwikkelt jouw creativiteit.
Werken aan het verbeteren van jouw voeding is een proces dat altijd in beweging blijft.
Laten we aan de slag gaan!
Jouw lichaam geeft de nodige informatie
In mijn praktijk werken aan het verbeteren van jouw voedingspatroon begint met de meting door een AGE reader. Dit is een, ook in de medische wereld gebruikt apparaat, dat razendsnel de conditie van je gezondheid in relatie tot je voeding in kaart brengt.
Het werkt heel eenvoudig. Je legt je arm (geen crèmes of zalf gebruiken) op het apparaat en na een paar seconden kun je de uitslag zien en weet je of je voeding voor jou gezond is. Ik assisteer je met uitleg.
Plan
Met deze AGE-bevindingen werken we verder. We maken een plan dat houvast geeft bij het optimaliseren van jouw voeding.
Ik test met kinesiologie nauwkeurig a.d.h.v. van de AGE-meting welke voeding gezond is voor jou.
Er zullen producten zijn die je beter achterwege kunt laten.
Je leert om op een gezonde manier de maaltijden te bereiden.
Je achterhaalt de oorsprong van emotionele blokkades op voeding. Daarmee maak je de weg vrij tot nieuwe besluiten die voor jou helpend zijn.
Resultaat
Stapsgewijs krijg je inzicht in de factoren die de energie van jouw voeding verbeteren.
Je merkt dat je energie toeneemt en je weerstand verbetert.
Jezelf voeden met de beste voeding en de beste ideeen…dat wil jij toch ook ?!
Achtergrond informatie bij de AGE meter.
Het geheim van gezonde voeding zit in allerlei factoren zoals herkomst, bereiding, opslag, verteerbaarheid van die voeding, etc.
Maar het zit vooral in de aanwezigheid van een afvalproduct dat we versuikering noemen. (Glycation). Glycation of versuikering ontstaat bijvoorbeeld door de hoeveelheid en het soort toegevoegde goedhoudstoffen, de bereiding (hard of te snel bakken geeft veel glycation), ook het braden of bakken in een pan met teflonbekleding is heel slecht voor de voeding.
Het vervelende van glycation is dat het lichaam het niet afvoert; integendeel, het gaat vastplakken in aders en in organen. Die verstoppen daardoor, met alle nare en soms gezondheidsbedreigende gevolgen vandien.
Vooral kant-en-klaar-producten zitten vol het glycation omdat ze nog een weg af te leggen hebben van fabriek naar consument en daarom noodzakelijk veel goedhoudstoffen nodig hebben.
In mijn praktijk staat een AGE-meter; een apparaat wat in een paar minuten via de buitenkant van jouw pols volkomen pijnloos meet hoeveel glycation er in je lichaam zit.
Handig om te weten en om eventueel maatregelen ter verbetering te treffen.