Praktijk Kristalijn

Welkom om samen aan oplossingen te werken!

Familiegesprek

Soms gebeuren er ernstige zaken in een familie. Ouders met grote problemen, rouw, chronische ziekte, werkeloosheid. Uitzonderlijke omstandigheden die aandacht vragen. Goedbedoeld zijn volwassenen geneigd de kinderen te ontzien.”Ze zijn nog zo klein, laat ze nog even kind zijn”. Het klopt zeker dat je kinderen moet behoeden voor volwassen verantwoordelijkheden. Je hebt echter als volwassene niet alles in de hand. Moeilijkheden ontstaan en je kunt niet anders dan er een weg in vinden. Geheimen binnen de familie zorgen voor verstopte angst. Vaak zijn de spookbeelden die de kinderen verzinnen veel erger dan de werkelijkheid. Mijn pleidooi is openheid afgestemd op de leefwereld van het kind.
Naast individuele begeleiding maak ik in dit soort situaties gebruik van het familiegesprek. In een veilige sfeer openheid geven aan zorgen en ervaringen. Ook de jonge kinderen worden betrokken. Praten, tekenen, kleuren, het kan allemaal. Deze gesprekken geven overzicht.
Mijn rol is zorgen voor veiligheid. Het thema zo bespreken dat iedereen er mee uit de voeten kan. Het familiegesprek combineert goed met individuele sessies.

Afspraak maken?
Vul het formulier in en ik neem contact met je op.

Naar het formulier